Testösszetétel vizsgálat

testösszetétel alma kép1 Testösszetétel vizsgálat

A testösszetétel mérésekor a testsúly és magasság megadása és a DEXA mérés elvégzése után a készülék szoftvere segítségével korrekten megállapítható a BMI. Viszont a BMI önmagában nem ad egyértelmű választ arra, hogy a szervezetben milyen a zsír, izom és a csontokban az ásványi anyag tartalom eloszlása. Ami a legnagyobb hiányossága a BMI mérésnek, hogy nem kapunk adatot arra vonatkozóan, hogy  a teljes testben mennyi a zsír%  és  a veszélyes belső hasi zsír – csípő zsír arány értékét sem kapjuk meg. Az utóbbi adat szoros összefüggésben van a magas koleszterin és vérzsír  szinttel, ami pedig a szív és érrendszeri betegség rizikóját emeli.

A testösszetétel vizsgálatot előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés után, térítés ellenében végezzük.A vizsgálat fájdalommal nem jár, néhány percet vesz igénybe. A mérés során fém (ékszer) nem lehet a testen.Előkészítés nem szükséges.

135 kg testsúly felett a vizsgálat nem végezhető.

táblázat e1268576723245 570x368 Testösszetétel vizsgálat

DEXA denzitometriás készülék. (GE Prodigy Advance)

A berendezés alkalmas  a teljes test összetételének vizsgálatára, valamint az ágyéki gerinc, a csípő, csontdenzitásának mérésére, illetve töréskockázat számítására.

A testzsír elhelyezkedéséből, az elhízás típusából bizonyos betegségek, úgymint a szív és érrendszeri betegség, a cukorbetegség (stb.) rizikója megállapítható.

A Prodigy Advence csontdenzitometriás berendezés az egyik legmodernebb, utolsó generációs digitális készülék. A vizsgálat időtartama néhány perc.

A vizsgálatokat térítés ellenében végezzük.

A vizsgálati eredmény tartalmazza a mérési adatokat, valamint szakorvosi véleményt arra vonatkozóan, hogy milyen terápia javallt. A lelet átvehető személyesen, kérhető e-mailben, postán.

A vizsgálat része az orvosi konzultáció is, mely külön egyeztetett időpontban történik.